Degustační večeře
s Petrem Kuncem /Salabka/
a Jakubem Písaříkem
/Park Golf/
úterý 19. 9. 2023 od 17:30h
PETR KUNC /Salabka/ na Park Golfu
úterý 19. 9. 2023 od 17:30h
BICZ Park Golf, Roudničská 730, Hradec Králové
Petr Kunc, šéfkuchař pražské fine-diningové restaurace Salabka a vítěz první série Pohlreichův souboj restaurací, zavítá v září se svým týmem a degustačním menu na Park Golf.
Petr Kunc nasbíral většinu svých zkušeností prací ve Spojeném Království, po boku michelinských šéfkuchařů. Působil také jako privátní kuchař pro Londýnskou VIP klientelu a jako šéfkuchař v Bangkoku /Thajsku/.
Po osmi letech strávených v zahraničí se vrátil zpět do Česka, kde se již 7 let plně soustředí na své angažmá v restauraci Salabka, která je v Michelinově průvodci. Jeho velkým snem je získat pro tento podnik michelinovou hvězdu.
V Salabce plnohodnotně uplatňuje všechny nasbírané zkušenosti a společně se svým týmem tvoří současnou moderní inovativní gastronomii, které se opírá o prvotřídní, sezónní produkty od lokálních dodavatelů. Plně zde například využívají potenciál celoroční sezóny zvěřiny. Dalším unikátním produktem jsou sladkovodní ryby, zelenina a vše co roste okolo nás. Čerstvost, jedinečné suroviny, moderní přístup s důrazem na detail dotváří celkový pohled na zdejší kuchyni.
Salabka však není pouze zážitková restaurace, ale také nejstarší a největší pražské vinařství, které na rozloze Václavského náměstí, produkuje víno světového uznání. Je i první pražskou palírnou, pálí si svůj Hefebrand, a to metodou Grapy. Do budoucna plánují ovocné pálenky a vlastní giny. Salabka disponuje 6 apartmány v a lá Provance, venkovském stylu.
Tým šéfkuchaře Restaurace Park Golf, Jakuba Písaříka, se s týmem Salabky setkal již několikrát. Vařili spolu na POP-up degustačním večeru v Tišnově. Po osobním setkání na prestižní soutěži Bocuse d’Or v Praze a po nedávné Petrově návštěvě přímo na Park Golfu slovo dalo slovo a vy se můžete těšit na gastronomický zážitek.
Na nezapomenutelný večer vás zve
Jan Vaněk
a tým Restaurace Park Golf
Degustační večeře s Petrem Kuncem /Salabka/
a jeho finální vítězné menu
ze soutěže Pohlreichův souboj restaurací
welcome drink
z vinařství Salabka
amuse bouche
Mrkvový tatarák
tartaletka · sladkokyselá mrkev · hořčičné semínko · kerblíková majonéza
první předkrm
Plněné smrže
sladkokyselý řapíkatý celer · hroznové víno · pinie · žloutkový krém · horský sýr · espuma · petrželový olej
druhý předkrm
překvapení
první hlavní chod
překvapení
druhý hlavní chod
Jehněčí hřbet
fava fazole a pyré · gel z páleného citronu · ovčí jogurt · jehněčí jus s mátou
dezert
Parfait z bílé čokolády a mandlí
mandlová drobenka · práskací prach · gel z lesního ovoce · citrónový meringue · šťavelový sorbet · jahodové consommé · vanilkový olej · jedlé zlato
petit four
Bonboniera Salabka
cena za degustační menu 2.790,-/os.
Vinné párování z vinařství Salabka
na místě bude možné doobjednat i vinné párování z vinařství Salabka
KAPACITA JE LIMITOVÁNA - předchozí rezervace a úhrada je nezbytná, z důvodu vysoké poptávky budou upřednostněny předem uhrazené rezervace.
REZERVACE JSOU PŘENOSNÉ - pokud se z jakéhokoliv důvodu nemůžete zúčastnit, můžete svou rezervaci přenechat svým blízkým/známým nebo oslovit zájemce na čekací listině.
Příchod doporučujeme mezi 17:15-17:45. Samotný program začne v 18:00.
Jedná se o fine-dinningový večer, doporučený dress code smart casual.
Po úhradě rezervace obdržíte email s potvrzením, který je možné vytisknout a použít jako dárkový poukaz a obdarovat jím své nejbližší, obchodní partnery, spolupracovníky apod..

Golf
recepce@parkgolf.cz

Restaurace
restaurace@parkgolf.cz

Hotel
hotel@parkgolf.cz
Adresa
Hradec Králové