Degustační večeře

s Petrem Kuncem /Salabka/

a Jakubem Písaříkem

/Park Golf/ 

úterý  19. 9. 2023 od 17:30h

 

 

PETR KUNC /Salabka/ na Park Golfu

úterý  19. 9. 2023 od 17:30h

BICZ Park Golf, Roudničská 730, Hradec Králové 

Petr Kunc, šéfkuchař pražské fine-diningové restaurace Salabka a vítěz první série Pohlreichův souboj restaurací, zavítá v září se svým týmem a degustačním menu na Park Golf.

Petr Kunc nasbíral většinu svých zkušeností prací ve Spojeném Království, po boku michelinských šéfkuchařů. Působil také jako privátní kuchař pro Londýnskou VIP klientelu a jako šéfkuchař v Bangkoku /Thajsku/.

Po osmi letech strávených v zahraničí se vrátil zpět do Česka, kde se již 7 let plně soustředí na své angažmá v  restauraci Salabka, která je v Michelinově průvodci.  Jeho velkým snem je získat pro tento podnik michelinovou hvězdu.

V Salabce plnohodnotně uplatňuje všechny nasbírané zkušenosti a společně se svým týmem tvoří současnou moderní inovativní gastronomii, které se opírá o prvotřídní, sezónní produkty od lokálních dodavatelů. Plně zde například využívají potenciál celoroční sezóny zvěřiny. Dalším unikátním produktem jsou sladkovodní ryby, zelenina a vše co roste okolo nás. Čerstvost, jedinečné suroviny, moderní přístup s důrazem na detail dotváří celkový pohled na zdejší kuchyni.

Salabka však není pouze zážitková restaurace, ale také nejstarší a největší pražské vinařství, které na rozloze Václavského náměstí, produkuje víno světového uznání. Je i první pražskou palírnou, pálí si svůj Hefebrand, a to metodou Grapy. Do budoucna plánují ovocné pálenky a vlastní giny. Salabka disponuje 6 apartmány v a lá Provance, venkovském stylu.

Tým šéfkuchaře Restaurace Park Golf, Jakuba Písaříka, se s týmem Salabky setkal již několikrát. Vařili spolu na POP-up degustačním večeru v Tišnově. Po osobním setkání na prestižní soutěži Bocuse d’Or v Praze a po nedávné Petrově návštěvě přímo na Park Golfu slovo dalo slovo a vy se můžete těšit na gastronomický zážitek.

 

Na nezapomenutelný večer vás zve

Jan Vaněk

a tým Restaurace Park Golf

 

 

 Degustační večeře s Petrem Kuncem /Salabka/

a jeho finální vítězné menu

ze soutěže Pohlreichův souboj restaurací

 

welcome drink

z vinařství Salabka

 

amuse bouche

Mrkvový tatarák

tartaletka · sladkokyselá mrkev · hořčičné semínko · kerblíková majonéza

 

první předkrm

Plněné smrže

sladkokyselý řapíkatý celer · hroznové víno · pinie · žloutkový krém · horský sýr · espuma · petrželový olej

 

 

druhý předkrm

překvapení

 

první hlavní chod

překvapení

 

druhý hlavní chod

Jehněčí hřbet

fava fazole a pyré · gel z páleného citronu · ovčí jogurt · jehněčí jus s mátou

 

dezert

Parfait z bílé čokolády a mandlí

mandlová drobenka · práskací prach · gel z lesního ovoce · citrónový meringue · šťavelový sorbet · jahodové consommé · vanilkový olej · jedlé zlato

 

petit four

Bonboniera Salabka

 

cena za degustační menu 2.790,-/os. 

 

Vinné párování z vinařství Salabka

na místě bude možné doobjednat i vinné párování z vinařství Salabka

 

KAPACITA JE LIMITOVÁNA - předchozí rezervace a úhrada je nezbytná, z důvodu vysoké poptávky budou upřednostněny předem uhrazené rezervace. 

REZERVACE JSOU PŘENOSNÉ - pokud se z jakéhokoliv důvodu nemůžete zúčastnit, můžete svou rezervaci přenechat svým blízkým/známým nebo oslovit zájemce na čekací listině. 

Příchod doporučujeme mezi 17:15-17:45. Samotný program začne v 18:00.

Jedná se o fine-dinningový večer, doporučený dress code smart casual. 

Po úhradě rezervace obdržíte email s potvrzením, který je možné vytisknout a použít jako dárkový poukaz a obdarovat jím své nejbližší, obchodní partnery, spolupracovníky apod.. 

 

Park Golf Hradec Králové

Golf

+420 723 848 039
recepce@parkgolf.cz

Restaurace

+420 775 572 244
restaurace@parkgolf.cz

Hotel

+420 775 572 244
hotel@parkgolf.cz

Adresa

Roudničská 730
Hradec Králové